0546 - 54 35 20
Bouwrecht

Bouwrecht

Weet u waarom wij al jarenlang de huisadvocaat van vele aannemers in Twente zijn? Omdat Spoor & Hoekman Advocaten ruime ervaring en gedegen kennis heeft op alle terreinen van het bouwrecht. Daar zijn wij uiteraard bijzonder trots op!

Duidelijke afspraken met alle partijen

Bouwen is een complex proces. Vanaf de grondverwerving tot en met de eindafrekening werken alle betrokkenen samen aan de realisatie. Hierbij is het van essentieel belang dat deze partijen duidelijke afspraken maken en dat er wordt toegezien op de naleving van deze afspraken. Dit doet Spoor & Hoekman Advocaten in Almelo graag voor u. Wij kiezen voor een praktische, oplossingsgerichte benadering. Uw belangen en wensen staan altijd voorop.

Voor opdrachtgevers en opdrachtnemers

Zowel opdrachtgevers (overheden, ontwikkelaars, beleggers) als opdrachtnemers (aannemers, adviseurs, architecten) helpen wij met juridisch advies. Daarbij kunt u vertrouwen op onze gedegen kennis van de in de bouw gebruikelijke voorwaarden en regelingen, zoals UAV 1989, UAV-GC 2012, UAV-GC 2005, AVA 1992 en DNR. Ook de verschillende contractvormen kennen wij als geen ander, zoals koop/aannemingsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, design & build, design & construct, DBFMO, STABU en RAW.

Eerst constructief overleg, dan pas procederen

Ons doel is altijd om er met alle partijen in goed overleg uit te komen. Mocht het niet lukken met constructief overleg, dan kunnen onze advocaten voor u procederen bij de civiele rechter, de Raad van Arbitrage voor de Bouw of andere arbitrage-instituten. Of het nu gaat om geschillen op het gebied van grondverwerving, projectontwikkeling, aanbestedingen, algemene voorwaarden, overeenkomsten, aansprakelijkheid of meer- en minderwerk; wij helpen u verder.

Meer weten over onze ervaring met het bouwrecht? Neem contact op met één van onze advocaten om de mogelijkheden te bespreken.

Stel uw vraag

Stel uw vraag aan één van onze specialisten.

Verstuur

Maak afspraak
Direct advies van onze specialisten.

Online juridische balie Heeft u vragen, of wilt u vrijblijvend advies?

Klik op de link hiernaast voor meer informatie

Naar onze online juridische balie >

Sinds jaar en dag kunnen wij rekenen op onmiddellijke en deskundige juridische hulp wanneer dat voor ons noodzakelijk is. Daardoor is gaandeweg een sterke band ontstaan, ook omdat de aanpak van de advocaat lijkt op die van ons: doen wat je belooft tegen een marktconforme prijs en op een transparante manier zodat wij niet achteraf voor onaangename verrassingen komen te staan.

Jan Dirk Staman | Van de Bosch Beton

Het inschakelen van een advocaat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Maar als je dan toch een advocaat nodig bent dan is het wel fijn als je op je gemak wordt gesteld. De advocaten van dit kantoor hebben enerzijds de kennis en professionaliteit die je mag verwachten, anderzijds zijn zij in staat om een en ander in begrijpelijke bewoordingen uit te leggen. Het is om deze reden dat wij al jaren met grote tevredenheid voor dit kantoor kiezen.

Arjan Wijnen | Sanger IBCT

Sinds vele jaren vinden wij bij dit kantoor onze huisadvocaat. Zij staan ons, waar nodig, bij in goede en slechte tijden waardoor zij de cultuur binnen ons bedrijf perfect zijn gaan aanvoelen. Het voordeel daarvan is dat er altijd korte lijntjes zijn als dat nodig is en wanneer we ze nodig hebben staan ze altijd en direct voor ons klaar.

Edo Evers | Timmerhuis Groep

Het kantoor onderscheidt zich echt vanwege het informele karakter en de laagdrempeligheid. Bij eventuele juridische vragen kunnen wij altijd even bellen en worden wij direct te woord gestaan. Een kantoor zonder poespas dat goed past bij onze eigen bedrijfscultuur.

Marc Oogink | Oogink Trilbeton

Marquette maakt al jaren gebruik van de diensten van Spoor & Hoekman Advocaten. Naast de prettige en persoonlijke manier van werken, heeft de kennis en kunde van het kantoor al vele malen haar waarde bewezen.

Hans Evers | Marquette Detachering