0546 - 54 35 20
Strafrecht

Strafrecht

Spoor & Hoekman Advocaten staat zowel (jeugdige) verdachten als slachtoffers bij in strafzaken. Tijdens de voorlopige hechtenis en bij de uiteindelijke strafzaak kan Spoor & Hoekman Advocaten uw verdediging op zich nemen.

Straf opgelegd voor bepaald gedrag

Wanneer iemand voor bepaald gedrag een straf opgelegd krijgt, dan speelt de interpretatie van het strafrecht daarbij een rol. Het gedrag waar het om gaat, kan zowel een handelen of een nalaten zijn. Bij een strafzaak gaat het overigens niet om het vergoeden van de aangerichte schade, want dat is de taak van het civiel recht. Het strafrecht gaat puur over het straffen van de dader.

Twee soorten strafrecht

Strafrecht valt uiteen in het materiële strafrecht en het formele strafprocesrecht. De eerste variant geeft een beschrijving van strafbare feiten en straffen. De tweede variant bepaalt het geheel aan procedurele spelregels die van toepassing zijn op het materiële strafrecht. Voor beide rechtsgebieden bent u bij Spoor & Hoekman Advocaten in Almelo aan het juiste adres. Neem contact op met één van onze advocaten om de mogelijkheden te bespreken.

Stel uw vraag

Stel uw vraag aan één van onze specialisten.

Verstuur

Maak afspraak
Direct advies van onze specialisten.

Online juridische balie Heeft u vragen, of wilt u vrijblijvend advies?

Klik op de link hiernaast voor meer informatie

Naar onze online juridische balie >